Att renovera badrum

Ge dig själv ett nytt badrum


Ett av hemmets viktigaste rum, som skapar trivsel, bekvämlighet och trygghet, är badrummet. Ett nyrenoverat badrum är en investering och även en försäkring mot framtida fukt- och mögelproblem – om renoveringen görs rätt. Hos får du erfarna snickare som har stor erfarenhet av badrumsrenovering, både i äldre hus och mer nybyggda hus. Det ger dig goda idéer och uppslag av förslag som löser i allt ifrån utmaningar i planlösningen, till omläggning av rör och fuktskador. Att renovera ett badrum som är tjugo år, eller ännu äldre, har ofta en eller flera överraskningar att bjuda på. Tillsammans med hos får du en lösning som håller för gällande krav och är skapad efter ditt hus förutsättningar och dina önskemål. Ring oss!

Fuktspärrar och förberedelser ger dig ditt bästa badrum


Badrumsrenovering är oftast inte ett hemmaprojekt eftersom det finns en rad olika krav som ska fyllas för att du som husägare ska kunna få hjälp från din försäkring om något händer. Och att sälja ett hus som inte har ett hantverksmässigt renoverat badrum kommer att sänka värdet på huset. Välj en partner som kan renovering av äldre hus och har stor erfarenhet av badrum. Du hittar oss i Borlänge, men vi tar även uppdrag i kranskommuner som Gagnef eller Säter.

Vill du renovera ytskikten för att få ett fräscht och härligt badrum igen, eller handlar din renovering om att byta gamla rör och flytta på väggar, handfat och badkar för att få bättre plats? Inför en badrumsrenovering bör du allra först fundera igenom vilka behov och vilka krav du har på ditt nya badrum. Efter det kan du börja räkna på en budget och börja botanisera bland materialval och inredning. Hur mycket det kostar att renovera ett badrum är högst individuellt.

Satsa på bra material och lägg resurser där du har störst slitage. Satsa till exempel på ett bra golv eftersom det används mycket, precis som dusch och toalett. Väggarna är en mindre utsatt yta, så om du vill vara sparsam kan du välja en enklare lösning här. Var dock noga med att hållbara material där fukten är som störst. Det är alltid svårt att beräkna kostnader när det handlar om renovering, speciellt i äldre hus. Vi hjälper dig gärna att diskutera åtgärder och vad som behöver göras för att få ett nytt badrum.

Att renovera ett badrum på cirka 10 kvadratmeter där du inte ska flytta rör eller exempelvis väggar kan bli nytt och fräscht för en oväntat rimlig peng. Hör av dig till oss! Hos oss kan du få hjälp både med budgetrenoveringar och mer lyxigare projekt. Två märken som vi har bra erfarenhet är Wall & Water-skivor från Berry-Alloc och Fibo-våtrumsskivor. Båda ger extremt säkra våtrumsspärrar med ett slitstarkt och snyggt utseende som många gånger kan konkurrera med klinker och kakel. Fråga oss, så berättar vi mer!

Ge ditt badrum skickliga hantverkare


Du får renovera ditt själv så länge du har kunskap och kapacitet att utföra arbetet fackmässigt och på ett sådant sätt att det följer gällande regler. Tänk dock på att om du inte har gjort en korrekt renovering vad gäller fuktspärrar, mögelangrepp eller andra problem, så täcker inte din försäkring eventuella skador vid översvämning, fukt eller problem som kan uppstå i badrummet. I äldre badrum kan du hitta asbest vid renoveringen, och då är det tryggt att ha en hantverkare som har kontakter med saneringsföretag och snabbt kan ta bort det farliga materialet.

Tillsammans med oss får du också alltid garantier på utfört arbete. Vi arbetar med entreprenörgaranti vilket gäller mellan tre och tio år. Du har också alltid certifikat på tätskikten både från mattläggare och plattsättare. Yrkeskunnande och skicklighet när det gäller badrumsrenovering betalar sig i längden. Vi hjälper dig gärna.

Fyra goda råd inför din badrumsrenovering:

  • Vad du behöver göra och vad du vill göra är inte alltid samma sak, och du sparar ofta både tid och pengar på att ta några av dessa beslut innan du sätter igång din renovering. Stäm gärna av med oss, innan du begär offert.
  • Ta höjd i din budget för oväntade händelser. I äldre badrum kan det finnas fukt och mögelangrepp som överraskar.
  • ​​​​​​​Fundera över vilka material du vill ha i inredningen och vad som är viktigt för dig. Tänk långsiktigt och försök se vad ditt badrum och ditt liv behöver för att leva ett riktigt bra liv tillsammans. 
  • Välj en trygg partner. När du väljer oss för din badrumsrenovering så får du ett skriftligt kontrakt tillsammans med en tidplan som vi går igenom. Under resans gång stämmer vi av det dagliga arbetet – och är alltid tillgängliga för frågor.​​​​​​​ Vill du veta mer?


Badrum utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och FalunBadrum utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och Falun
Badrum av Jockes bygg & snickarservice