Att Bygga garage

​​​​​​​Bygg garage tillsammans med oss


Skydda bilen med ett garage eller carport och se till att få utrymme för hemmagym, bastu, hobbyrum, verkstad eller extra förvaring. Ett välplanerat och välbyggt garage är en investering både för din bil och ditt hem. Och visste du att det oftast blir inte mycket dyrare att få ett garage som är måttbeställt och skräddarsytt än att välja en byggsats.

Självklart monterar vi gärna ett färdigbyggt garage från exempelvis Mellby eller Björkliden, men genom ett måttanpassat garage får du en byggnad som är skapad helt efter dina behov. En paketlösning kan också innebära att du behöver nagga på ytan för att få plats med tillräcklig isolering. Med ett måttbeställt och skräddarsytt garage slipper du det, dessutom får du ett garage eller en carport som passar ihop med ditt hus fasad och smälter in i omgivningen. Vill du se några exempel på jobb vi har gjort?

Har du ett äldre trähus eller en villa med mycket snickarglädje behöver också garaget ha samma känsla för att inte bryta av för mycket och påverka helhetsintrycket. Om du frågar oss blir det mycket snyggare slutresultat, och med många års erfarenhet av snickeriarbeten och bygguppdrag i äldre hus har vi kunskap som gör skillnad. Genom våra leverantörer är du säkrad virke som är vackert och hållbart. Med hjälp av ett nätverk av VVS-experter, målare och elektriker hjälper vi dig att göra ritningen till verklighet. Starta ditt nya garage genom att skicka ett mejl eller ring oss!

Bygglov eller inte till ditt nya garage


När du har bestämt utseende och storlek på ditt nya garage är det dags att också ta fram ritningar och undersöka om du behöver bygglov. Fråga oss som vilka handlingar som behövs, så går processen snabbare. Reglerna är olika beroende på vilken kommun och det är byggnads-nämnden i din kommun som bestämmer om det behövs bygglov eller inte för ett garage. Generellt så behöver oftast tillbyggnader och nybyggnader bygglov, och både garage och carport faller in under detta. Du behöver därför kontakta din kommun för mer information. Läs även mer på Boverkets webbsida. Det kan också vara bra att veta att om bygger du närmare än 4,5 meter till dina grannar behöver du deras skriftliga medgivande för att få bygga.

Byggkostnad för garage och carport


Att välja oss är att satsa på kvalitet och inte acceptera genvägar fram till färdigt resultat. För oss handlar det om detaljer i hantverket såväl som att få snygga funktioner och leverera resultat som kommer att hålla i många år. Med virke och en konstruktion av hög kvalitet får du också en byggnad som håller över tid. Ska garaget, dubbelgaraget eller carporten fästas i ditt befintliga hus är det ännu viktigare att det görs korrekt och på ett sätt som inte skadar fasaden. Kontakta oss gärna för att få en kostnadsfri kostnadsuppskattning.  

Vi kan mer än garage


Jockes Bygg- & Snickeriservice är ett erfaret hantverksföretag i Borlänge som hjälper dig med stora och små bygguppdrag. Framför allt är vi duktiga på att renovera, bygga om och bygga till när det handlar om äldre hus och trähus. Ta hjälp av oss med fönsterbyte, renoveringsjobb eller när du vill bygga garage. Börja med att kontakta oss för offert och en öppen diskussion om byggidéer och renoveringsidéer. Vi gör allt inom byggservice och har bred erfarenhet inom köksrenovering, badrumsrenovering och tillbyggnationer. Välkommen!
 
 

Garage utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och FalunGarage utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och Falun
Garage av Jockes bygg & snickarservice