Att bygga ett uterum

ett uterum ger dig ett nytt hem


Ge ditt hus rum för mer trivsel. Med ett uterum kan du enkelt få en större bostad utan en regelrätt tillbyggnad, och få släppa in mer ljus, rymd och naturkänsla in i ditt hus. Tillsammans med oss får du hjälp att förnya hemmet – vi kan uterum och arbetar både med att montera färdiga lösningar eller bygger ett uterum helt efter dina önskemål. Med lång erfarenhet av renovering och speciellt renovering av äldre hus ger dig alla möjligheter att få ett uterum som både motsvarar dina behov och din budget, men som också smälter in i husets arkitektur och ger en bra helhetskänsla.

Börja med att kontakta oss – kanske går det att bygga in uterummet under en del av befintligt tak och vinterbona eller handlar det mer om att glasa in en befintlig del av en altan för att få ett rum som fungerar bäst under sommarhalvåret. Tillsammans ser vi över alternativen, ger dig kostnadsförslag och ser till att ditt uterum blir verklighet. Välkommen att förnya ditt hem!
 
Letar du efter en färdigmonterad lösning för uterum? Vi rekommenderar Willab Garden och Skånska byggvaror, men det allra bästa är att kontakta oss innan du bestämmer – en skräddarsydd lösning kan konkurrera både med pris och uppfylla dina önskemål.

Storleken på ditt uterum har betydelse


Hur stort uterum passar dig och ditt hus? En av de viktigaste frågorna när det gäller att bygga ett uterum är rummets storlek – och var inte vara för snål med yta. Vår erfarenhet är att uterummet blir ett älskat och uppskattat rum, både när det gäller paketlösningar som vi har monterat och när vi hjälpt kunder att bygga från grunden. Då har ytan och utrymme betydelse.

Ska det vara ett rum för umgänge, gym eller också träningsutrymme?
Är det ett uterum som görs istället för en utbyggnad? Ytan och rummets storlek påverkar självklart kostnaden för investeringen, såväl som om du behöver bygglov, men rätt utrymme är viktigt. Speciellt om du vill ha ett vinterbonat rum och står mellan att göra en utbyggnad eller bygga ett uterum.  

När du väljer oss får du inte bara en lösning som passar ditt hus och önskemål. Du får en hantverkare som har ett nätverk av duktiga målare, takläggare och braskaminsinstallatörer. Oavsett vad du behöver för kompetens ser vi till att lösa det med ett snyggt resultat. Oavsett om du vill ha montering av ditt köpta uterum eller bygga en unik lösning får du en byggpartner som tar hand om hela processen. Kontakta oss för goda idéer och offert!

Bygglov för uterum


Att bygga ett uterum kan komma att kräva bygglov. Det finns flera regler och tolkningar som påverkar om ett uterum räknas som till exempel tillbyggnad eller fasadändring. Det beror också på hur stort uterummet du vill bygga om du behöver bygglov. När du väljer Jockes Bygg- och Snickeriservice kan du få hjälp med att fylla i dina ansökningarna. Du kan också få stöd i vilka ritningar som behövs tas fram, även om vi inte ritar själva. Tänk på att alla kommuner har sina regler för bygglov, så kontrollera alltid vad som gäller för din kommun.

Har du till exempel ett en- eller tvåbostadshus och vill bygga ett uterum behövs exempelvis inget bygglov för att bygga en högst 15 kvadratmeter stor tillbyggnad under förutsättning att den inte är högre än bostadshusets nock. Behöver du inget bygglov måste du ändå alltid göra en anmälan till kommunen. Det kan också vara så att du behöver grannarnas skriftliga godkännande för ditt uterum om det byggs närmare än 4,5 meter till din grannes tomt. Mer information finns på Boverkets webbsida och hos din kommun. 


Bygg om snyggt i äldre hus

​​​Jockes Bygg- & Snickeriservice hjälper till med ombyggnationer och renoveringsuppdrag i Borlänge, Säter och Gagnef med omnejd. Få hjälp med köksrenovering, fönsterbyten och dörrbyten eller anlita oss för att montera ditt nya garage eller uterum. Du får smarta idéer, lösningar som passar just ditt hus, goda råd och ett snyggt resultat. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer och lämnar alltid pris och överenskommelser skriftligt. Vill du veta mer om oss?


Uterum utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och FalunUterum utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och Falun
Uterum av Jockes bygg & snickarservice