Att BYTA FÖnster och renovera träfasader

Fasadrenovering med finess ger huset skydd


Fasaden är husets kaross. Det skalet som ska skydda mot fukt och yttre påfrestningar, och se till att värmen stannar inomhus. En träfasad som är välgjord och välskött kan och ska hålla i åtskilliga decennier. Är det dags för helrenovering eller behöver du byta brädor som släpper och visar tecken på att de är angripna av fukt – kontakta oss för rätt hjälp. Med lång erfarenhet av renoveringsuppdrag av äldre trähus kan du tryggt lägga ditt hus fasad i våra händer.  
 
För oss är grundmaterialet A och O, och vid en fasadrenovering extra viktigt. Välj kvalitetsvirke och ta hand om det med rätt målning. Hos oss får du för det mesta Valbo Trä. Det ger svenska brädor och en fasad som kan stå emot av regn, sol, blåst och snö. Sedan krävs det regelbunden översyn och målning för att en fasad ska hålla. Vi hjälper dig gärna med kontroller. Med tiden kommer ställen som är mer utsatta för väder än andra göra att enstaka bräder blir angripna av fukt. Vi hjälper dig att byta skadat virke och kontrollera status bakom fasaden, så att du kan ha ett hus som håller länge. Du får alltid konkreta åtgärder av oss, som ger fasaden både omsorg och skydd som den behöver. Hör av dig till oss och berätta mer, så får du goda råd tillbaka. Vi gör sedan hembesök och närmare kontroll – och ett kostnadsförslag.

Byt fasad och lägg krut på isolering


Har din fasad ett större antal bräder som behöver bytas eller har du fått in fukt bakom träpanelen är det allra bästa att göra en helrenovering av fasaden. I det fallet får du hjälp med att ta bort allt trä samt kontrollera hur isoleringen och skikten bakom den ser ut. Vi hjälper dig att eliminera skador och fukt, och lägger nytt material så att du kan bygga upp en fungerande fasad igen. Tillsammans tar vi fram en isoleringslösning som passar ditt hus. Frågar du oss så rekommenderar vi stenullisolering, speciellt till äldre hus, men givetvis kan vi erbjuda andra typer av lösningar.

Fönster med husets själ


Fönster är en försäkring för effektivare värmekostnader och en del i ett hus som är skyddat mot regn, snö och blåst. Dragiga och slitna fönster drar till sig fukt och kan leda till skador längre in på husets stomme. Fönster som släpper ut värme ger dig en dyrare elräkning och kallare hus. Samtidigt är fönstren en viktig estetisk detalj i ditt hus och skapar halva husets uttryck. Nya fönster är en investering som ska hålla under långt tid – så välj en byggpartner som kan husrenovering och har stor erfarenhet av äldre hus. Tillsammans med oss får du över 30 års erfarenhet och ett team med snickare, målare och hantverkare som alla ser på kvalitet på samma sätt.

Rätt fönster gör huset vackrare


Lägg tid på att välja fönster och ta fackmän till hjälp. Du vill renovera med fönster som passar huset, lyfter uttrycket och ger en snyggare fasad. Vi monterar fönster från de flesta tillverkare, men har under många år arbetat med Sunnerbo Fönster. Det ger dig både ett stort utbud, snabb leverans och är ett fönsterleverantör som kan erbjuda fönster med låga U-värden, vilket dina minskar dina uppvärmnings-kostnader. Säkra upp din fönsterrenovering och kontakta oss för kostnadsfri offert!

Fönsterbyte i Gagnef, Borlänge och Säter


Spröjs eller inte? Stora eller små fönster? Insticksramar ger en snabbare renovering men mindre fönsteryta, och i moderna fönster kommer du att få tjockare fönsterbågar vilket isolerar bättre men också väger betydligt mer. Det finns en mängd beslut att ta när det handlar om fönster. Se till att du får goda råd och kunskap som gör att du hittar rätt fönster. När du renoverar ett äldre hus med snickarglädje och kanske även har en lång historia är de fönster du väljer extra viktiga för slutresultatet. Boka ett möte med oss, så får du inspiration och goda råd för en vacker fasad.   


Fönster & Fasad utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och FalunFönster & Fasad utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och Falun
Fönster & Fasad av Jockes bygg & snickarservice