Att renovera kök

Köksrenovering i Borlänge 


Dags att renovera köket? Oavsett om du står inför en större eller mindre renovering – ta in oss direkt för att få goda råd och smarta renoveringstankar. Då får du kunskap, service och hantverkare som alltid sätter kvalitet först direkt från start. Dessutom är vi specialiserade på att renovera äldre kök och fastigheter. Det innebär att du kan få platsbyggda skåp och hyllor eller lösningar som gör att gamla fina detaljer som vedspisar eller serveringsluckor kan bevaras och förgylla ett modernt kök. Jockes Bygg- och Snickarservice utgår från Borlänge med tar även uppdrag i närliggande kommuner som Gagnef och Säter.

Vad som ingår i en köksrenovering bestämmer du – hos oss kan du få hjälp att bygga upp en helt ny planlösning, såväl som montering av det nya IKEA-köket . Eller så gör du vissa delar av projektet själv och vi går in och gör de mer komplicerade momenten. Du får alltid en lösning som utgår från ditt hus planlösning och ditt köks förutsättningar. Med över 30 års erfarenhet av renovering, nybyggnation och ombyggnation av hus och sommarhus finns det helt enkelt en kunskapsbank av gediget hantverkskunnande. Tillsammans med ett nära samarbete med dig och ett nätverk av elektriker, målare och rörläggare som har samma syn på kvalitet som vi har ser vi till att ditt drömkök blir verklighet. Börja med att slå oss en signal!

Goda råd när det är dags att renovera köket


En omfattande renovering precis som en liten köksrenovering kräver en budget – och en önskelista. Vad vill du ha och hur vill du att ditt kök ska fungera? Fundera igenom vilka arbetsstationer som finns i det nuvarande köket och tänk igenom vad som behöver förändras och vad som ska behållas. Kök idag behöver en hel del mer elektricitet än för bara tio år sedan, vilket också kan påverka planlösning och arbets-stationer.

När det gäller själva planering av köket är ett gott råd att se till att maximera de arbetsytor du kan få ut. Har du högt i tak kan det innebära fler möjligheter till höga skåp och bättre förvaring. Återigen, fundera på vad du behöver och hur arbetsflödet ser ut i ditt kök; de insikterna gör det enklare att skapa det perfekta köket för dig.

Du är varmt välkommen att kontakta oss redan på idéstadiet för att få tankar och infallsvinklar på utmaningar och olika möjliga lösningar. Titta gärna in på vår referenssida, så får du en bredare bild av vad vi erbjuder.

​​​​​​​Sätt också en budget och fundera igenom vilka önskemål som du kan tänka dig att justera om det är nödvändigt och vad som absolut inte är förhandlingsbart. Det kommer att göra det enklare om du ställs inför svåra val eller överraskningar som du kanske inte räknat med. Och om det händer så har du med en trygg och kunnig hantverkare också en smidigare renoveringsprocess.

Vad kostar en köksrenovering?


Svaret beror på hur ditt kök ser ut idag och hur du vill renovera. Med ett IKEA-kök som grund får du en kostnad, med kök som Ballingslöv en annan. Vi har vana att montera och bygga de flesta varumärken. Ett annat alternativ är välja en leverantörs stommar och sedan köpa andra luckor. Oavsett vad du väljer för köksleverantör – se till att du får en montering som lyfter ytor, inte lämnar synliga skruvar och tar hänsyn till alla detaljer. Då får du en finish som håller och ett vackrare kök.
 
Det finns också möjlighet att måla om luckor och köpa begagnad köksinredning. Med hjälp av bänkskivan kan du minska kostnader eller välja en lyxigare känsla genom ett dyrare material. Det finns alltså en hel del du kan göra för att hålla priset nere. Med en genomtänkt renovering, skickligt hantverk och vitvaror korrekt installerat minskar du risk för slitage och får ett kök som håller över tid. Kontakta oss för idéer och kostnadsförslag, så har du tagit ett första steg mot ett nytt kök.

 

Kök utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och FalunKök utförd av Jockes bygg & snickarservice - ett byggföretag i Borlänge och Falun
Kök utförd av Jockes bygg & snickarservice